28 iulie 2004

Pentru ca scaunele au inceput sa se clatine, La Primarie se pregateste o greva spontana

• Florin CIOCAN

Vestea ca 35 de posturi pentru ocuparea carora se solicitau studii medii au fost transformate si presupun acum studii superioare a avut ececte dintre cele mai diverse printre salaroatii Primariei Slatina. Pe holurile institutiei domneste o liniste parca aducatoare de furtuna, angajatii privesc banuitor orice fata necunoscuta, totul s-a transformat intr-o lupta surda intre fostii si actualul, primii bine infipti in fotoliile diriguitoare si cel din urma, decis sa duca la capat o lupta de guerila care ameninta sa intre in prelungiri. Daca primarul Darius Vilcov spunea ca in vizor se afla 35 de persoane care vor primi preaviz, acestia se pare ca sunt decisi sa nu abandoneze lupta. In acest sens au fost depuse numeroaase plingeri la Prefectura judetului Olt, plingeri in care cei vizati incearca sa convinga conducerea judetului ca masurile luate de primar n-ar fi tocmai conforme cu legea. O lege pe care Darius Vilcov spune ca a respectat-o intocmai. „Am aflat, de exemplu, ca doi dintre cei vizati si-au terminat studiile si au sustinut exeamnele de licenta. Acestia vor ramine in functiile pe care le ocupa si acum.“ Nemultumitii din Primarie nu s-au multumit insa cu sesizarile catre Prefectura, trecind, se pare si la forme radicale de protest. Apare astfel ca iminenta o greva pe care o vor declansa in zilele urmatoare, forma de protest considerata drept raspuns la actiunile primarului. „Am auzit si eu de greva pe care urmaresc sa o declanseze. E treaba lor cum reactioneaza, insa nu ma vor face sa cedez. Masurile pe care le-am anuntat vor fi luate in orice conditii“ a spus Darius Vilcov.
• Ce lasa in urma protestatarii?S-a vorbit de multe ori in saptaminile care au urmat numirii in functie a lui Darius Vilcov, despre neregului grave descoperite in Primarie, nereguli comise de fosta administratie cu acordul tacit al functionarilor care n-au mincat deloc o piine neagra pe intreaga durata a fostei administratii. In aceste conditii , se asteapta cu mare interes raportul Corpului de Control al Primarului, care a promis dezvaluiri senzationale in ce priveste derularea unor contracte mai mult decit suspecte, contracte care poate vor fi scapat ochiului vigilent al personalului cu studii medii. Sumele vehiculate par usor fantasmagorice si cu toate astea ele au fost cheltuite, Primaria acumulind o datorie de peste 200 de miliarde de lei. Si atunci, se pune urmatoarea intrebare: cei care au primit preaviz sunt victimele unei epurari politice sau platesc tribut propriei incompetente?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Dariusule! Tot eu din Germania te deranjez!Cred ca nu prea prezint importanta pentru tine cine sint desi poti afla repede de la cei ce sint slatineni!Mugurel C. e numele meu! Cred ca acum in timpul acestei crize incerci sa iesi ,,bazma curata " din noroiul care a intrat caruta primariei!Arunci belelele pe cei din inainte!Banii pe care i-ai imprumutat tu sa faci fintini arteziene si alte ,,minuni" slatinene cum ii dai inapoi? M-ar interesa in mod deosebit! Eu lucrez aici la primarie si nimeni nu se gindeste daca nu sint bani sa ia imprumut sa faca ce ai facut tu!E frumos nimic de zis dar cu ce pret? Daca moare uzina de aluiniu si industria din Slatina ce faci mataluta? Aaa! Mai sint amaritii de cetateni pe care ii mai poti ..jumuli" cit o sa mai poata si ei sarmanii! Ai oprit mai multe proiecte pe care le-ai inceput!De ce? Nu te mai imprumuta nimeni? Hm! Europarlamentarele te mai salveaza! Carabaneala si lasa oamenii sa sufere! E foarte greu si cred ca nu ai curajul sa le spui oamenilor cite datorii ai facu tu decind esti ,,Bossul" Slatinei!Daca da o sa fiu atent tare la ce spui!Mult succes la explicatii daca ai curajul!Daca ai curajul si barbatia incearca sa-mi raspunzi si promit ca o sa te mai intreb si altele!Cred ca intre timp stii cine sint!