13 iulie 2004

Dezastru financiar la Primaria Slatina

• Mugurel MANEA

• Camera de Conturi Olt a depistat in plus convorbiri telefonice de zeci de milioane
si artificii contabile de miliarde

O suta de milioane de lei. Aceasta este suma descoperita de inspectorii financiari de la Camera de Conturi Olt la controlul incheiat recent la Primaria municipiului Slatina, suma platita in plus de institutie pentru convorbirile telefonice aferente anului trecut. Dupa cum se stie, Curtea de Conturi are obligatia de a verifica banii cheltuiti de administratiile locale la inceputul fiecarui an pentru anul anterior incheiat. De data aceasta, controlul inspectorilor olteni s-a terminat mai tirziu decit se prevazuse initial - aceasta si din cauza campaniei electorale, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe inspectori sa scoata la iveala greselile facute mai mult sau mai putin voluntar de vechea administratie din Slatina.

Conform datelor Camerei de Conturi judetene, plafonul aferent anului 2003 pentru convorbirile telefonice a fost destul de larg, aproape 1,072 miliarde de lei, dar angajatii institutiei au depasit si acest plafon cu inca 98,5 milioane de lei. In plus, primaria slatineana a mai platit nejustificat 378 de milioane de lei pentru inaltarea unor obiective de investitii prin diferite colturi ale orasului, iar cota de combustibili a fost si ea depasita fata de plafonul impus de lege cu carburanti in valoare de 140 de milioane de lei.



• Invirteli contabile de miliarde

Adrian Goga, directorul Camerei de Conturi Olt, a precizat ca neregulile depistate cu ocazia verificarii documentelor financiar-contabile ale fostei administratii au scos la iveala si alte abateri.

„Neregulile pe care le-am gasit la Slatina sint semnificative, aceasta mai ales daca avem in vedere ca este vorba despre o institutie publica. Ca sa va dau numai citeva exemple, as aminti faptul ca inventarierea unor bunuri apartinind patrimoniului public s-a efectuat in mod defectuos sau ca s-au scazut ilegal amenzi contraventionale din evidenta fiscala! In plus, au fost dezmembrate mijloace fixe, iar materialele rezultate in urma operatiunilor de dezmembrare au fost predate Directiei de Sere si Spatii Verzi fara sa se intocmeasca vreun document contabil, lucru ve a dus, normal, si la inregistrarea materialelor in evidenta contabila a institutiei“, a spus Goga. Acesta a precizat ca valoarea mijlocelor incredintate „pe ochi frumosi“ Directiei de Sere se ridica la 990 de milioane de lei.

Inspectorii financiari ai Camerei de Conturi au acordat celor in cauza termene de clementa pentru remedierea deficientelor, in caz contrar urmind a fi sesizate si instantele cu atributii in domeniu: Parchet etc. Precizam ca majoritatea directorilor de servicii si directi subordonate din cadrul vechii administratii au demisionat din functii in urma schimbarii primarului.


6 comentarii:

Anonim spunea...

vorbiti msiputin si face-ti mai mult

Anonim spunea...

domnule valcov toate flicitarile pentru ce ati facut in oras pacat ca sunteti singura locomotiva a partidului inconjurat de oameni fara caracter si de cea mai joasa speta in mod special a noilor veniti din PRM in frunte cun mare mitocan care oricum a vazut ca nu are cum sa conduca daca ramanea acolo pacat ca iati primit. Ar fi trebuit sa ramana cu nebunul sa-si roada unghiile de ciuda si da o intreaga organizare peste cap. spun asta ca un apropiat al PD care va simpatizat si va sustinut la alegeri dar pana astazi! nu cred ca mai meritati increderea mea si a apropiatilor mei atata timp cat avem niste hahalere langa dumneavoastra! si nu ma voi opri aici osa fiu la fel de drastic la cat de mult vam respectat

Sylvyu spunea...

k cetatean al orasului slatina as vrea sa felicit pe d-nulprimar darius valcov care a reusit sa desputa acest oras. tineti-o tot asa si mult succes la alegeri.

Anonim spunea...

ba da tu esti prost ........ orbule???!!! nu conteaza ce ia, cat ia primarul, desi aici nu cred ca e cazu, dar el a facut ceva si face in continuare. asa ca palaria jos!!!!! valcov..tot respectul pt tine

Anonim spunea...

felicitari dl valcov suntem mandri ca va avem primar

Anonim spunea...

Primarul asta a inceput sa inchirieze spatiul public la [smecherii cu carciumi ]cum este {locul intre fostul cinema Alutus si KIVI Toto} care acum s-a ocupat cu o terasa .
Nu trebuie sa ne suparam pe bunul nostru Primar Valcov ca el a inceput sa confunde orasul Slatina cu proprietatea lui masa si vinovati sunte-m noi .. ca am pus stampila unde nu trebuia